Odrasli

Družabni ples je skupno ime za standardne (angleški in dunajski valček, fokstrot, tango) in latino (rumba, cha cha, mambo, salsa, samba) plese, ki se jih pleše v paru. Ples je vrsta izražanja, umetnosti in zabave. Izhodišče je naravno, plesnim strukturam prilagojeno gibanje, za katerega je potrebna velika energija s čim manj vidnega napora. Plese sestavlja vrsta plesnih figur in slike, ki so izvedene v gibanju skozi prostor ali na mestu in so koreografsko strukturirane tako, da plesni par lahko prikaže čim več svojih plesnih sposobnosti in izraznih kvalitet. Plesi zahtevajo posebno plesno držo, posebno tehniko gibanja ter »zlitost plesalke in plesalca v eno«. Gre za lahkotnost gibanja, ki večkrat ustvarja iluzijo lebdenja.

Zumba temelji na glasbeni podlagi vročih latino ritmov, sistem vadbe spaja kombinacijo enostavnih plesnih korakov in se prilagaja načinu intervalnega treninga. Zumba tako povečuje porabo kalorij, izgorevanje maščob, vzdržuje in razvija kondicijsko stanje, vliva energijo in obenem sprošča. Lepše izklesano telo je posledica ciljnih mišičnih skupin –noge, roke, zadnjica, trebuh, srce – na katere se osredotoča vadba. Ne potrebujete partnerja ali plesnega predznanja. Če se želite razgibati, oblikovati svoje telo, vaše telo napolniti z energijo, hkrati pa se družiti in motivacijo črpati v timskem delu, vas bo zumba zasvojila!

Obujte petke, ki jih najbolj obožujete. Vrtoglavo visoke ali elegantno nizke in se zavrtite po parketu! za ženstveni ples v petkah ne potrebujete partnerja. Zamigajte v sexy ritmih in mimogrede oblikujte še vašo postavo. Izurite hojo v petkah in ob modernih ritmih izboljšajte plesno tehniko, pridobite na samozavesti, drzno zaplešite, prepustite se toku življenja in popestrite vsakdan.

Vas zanima kdo pleše z odraslimi?

Natali Brunčič
Otroci, mladina in odrasli
Lara Kramberger
Otroci in mladina
Previous slide
Next slide

Natali Brunčič

Otroci, mladina in odrasli

Lara Kramberger

Otroci in mladina

Oglejte si našo celotno ponudbo plesnih tečajev

Ponujamo vam plesne tečaje najrazličnejših zvrsti za vse generacije. Tako izvajamo plesne tečaje za najmlajše in šolarje, kot tudi za mladino in odrasle. Dodatno vam ponujamo tudi možnost izvajanja poročnih plesnih tečajev in tečajev za valeto. Poskrbeli pa smo tudi za vaše najmlajše, saj jim priredimo nepozabno praznovanje rojstnega dne.

Izvajamo naslednje zvrsti plesa in rekreacije: Jazz balet, hip hop, družabne plese, show dance, salso in zumbo.

Imate morda vprašanje?